Laat je traumatische bevalling voor de rest van je leven achter je

Bevallen doet pijn. Heel veel pijn. En het gaat soms niet zoals je droomt. Dat wist je wel. Je vindt van jezelf dat je reële verwachtingen had. Je had je goed voorbereid. Met je partner erover gesproken en met vriendinnen. Misschien zelfs wel een plan gemaakt en besproken met de verloskundige of de gynaecoloog. Je was er aan toe je kind te ontmoeten . Je verheugde je op het moment dat de baby eindelijk op je buik zou liggen en jullie je eerste moment zouden hebben.

Maar je bevalling is anders gegaan. Het was veel heftiger dan je had verwacht. Veel meer pijn. Ineens onrust bij de verloskundige en snelle acties. Je voelde je niet gehoord. De bevalling ging niet zoals gepland en met spoed worden er keuzes gemaakt en dat overvalt je. Of de start van de baby is wat moeizaam en hij wordt snel meegenomen. Misschien een vroeg geboorte die jou is overvallen en er zijn zorgen over de baby. Je kindje komt levenloos ter wereld en dat wist je misschien wel van te voren of misschien ook niet.

Soms gaat ook alles feitelijk goed, maar voelt het voor jou als een te heftige ervaring.

Herken je dit:

 • Kijk je met een naar/negatief gevoel terug op je bevalling?
 • Heb je het gevoel gehad tijdens de bevalling dat jouw leven of dat van je baby in gevaar was?
 • Zijn er lichamelijke of psychische grenzen overschreden tijdens je bevalling?
 • Beïnvloeden herinneringen van de bevalling je in het dagelijks leven of in het contact met je baby je op een negatieve manier?
 • Ben je delen van de bevalling kwijt?
 • Denk je negatiever over jezelf, anderen of de wereld sinds je bevalling?
 • Word je soms overvallen door herinneringen aan de bevalling of heb je last van akelige dromen?
 • Heb je sinds de bevalling last van slaapproblemen (zonder dat de baby je wakker houdt), vermoeidheid, lusteloosheid, geheugen- of concentratieproblemen? Of ben je sneller geïrriteerd? Of schrikachtig?
 • Verwijt je jezelf dingen die gebeurd zijn? Voel je schaamte of schuld?
 • Zorgt de bevalling ervoor dat je erg angstig bent voor een volgende bevalling, waardoor je niet meer zwanger wilt worden of een angstige zwangerschap ervaart?

Wanneer je meer dan vier weken na de bevalling of een andere schokkende gebeurtenis klachten herkent, dan helpt de  manier waarop je brein reageert niet bij de verwerking van de ingrijpende gebeurtenis. In plaats van je langzaam beter te gaan voelen, ga je je alleen maar slechter voelen. Het risico neemt toe dat je depressieve klachten gaat ontwikkelen of angst- en paniekklachten. En er verstrijkt kostbare tijd in je nieuwe leven als jonge moeder.

Er verstrijkt kostbare tijd in je nieuwe leven als jonge moeder.

Het is tijd om hulp te gaan zoeken, zodat je:

 • de bevalling achter je kan laten
 • je verbonden voelt met de baby en geniet van het moederschap
 • je stemming opgewekt is
 • je gehoord en gesteund voelt
 • begrijpt wat er is gebeurd en geen schuld of schaamte meer ervaart, maar juist erkenning
 • zonder angst kan kiezen voor een volgende zwangerschap en niet extreem opziet tegen de bevalling
 • Je niet meer schuldig voelt
 • Vertrouwen hebt in jezelf, je kind en de toekomst

Je gaat met mijn hulp de nare bevalling verwerken, je stemming wordt stabiel, je angsten verdwijnen, je kan weer dromen en ook doen. Je bent trots  en tevreden als moeder, partner en als vrouw.

In een aantal gesprekken gaan we aan de slag, zodat je met een neutraal gevoel ten aanzien van je bevalling verder kunt met je leven en een nare bevallingservaring. Een eventuele nieuwe zwangerschap en bevalling niet negatief beïnvloedt. Na de behandeling voel je je sterker in je kracht staan op allerlei levensgebieden.

De gesprekken vinden één-op-één plaats in de praktijk of in overleg op een locatie elders. Verwerking van een nare bevalling kent zijn eigen tempo. Hoeveel gesprekken er nodig zijn is niet te voorspellen. Wel te voorspellen is het resultaat: je laat de rest van je leven de nare bevalling achter je.

De investering in dit resultaat € 797,-

Dit is wat anderen zeggen:

Ik geniet weer!

Ik geniet weer! Heel veel ‘kleine’ tegenslagen op één grote hoop, het woog te zwaar en heeft ervoor gezorgd dat ik de eerste maanden niet heb kunnen genieten van de kleine. Stukje bij beetje hebben we samen uitgevogeld waar het aan lag en de dingen punt voor punt aangepakt, zowel emotioneel als praktisch. Het voelde zo vertrouwd (en gezellig), dat ik eigenlijk niet eens doorhad dat ik keihard aan het werk was om mezelf ‘beter’ te maken/voelen. Vaak confronterend, maar ik heb hierdoor zoveel over mezelf en mijn manier van met dingen omgaan geleerd. De eerste maanden met mijn kleine krijg ik er niet mee terug maar ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik nu wel weer volop kan genieten en mezelf weer ben. Ik kan dingen loslaten en vind mijzelf nu een nog betere moeder dan ik al was omdat ik nu op nummer 1 sta. Lieve Loes wat ben je een vreselijk lief, open en warm persoon. Dankjewel dat je er was voor mij.

L.

Wauw!

Wauw Loes, respect! Je bent een inspiratie voor vele vrouwen!

Eveline

Je was er dit weekend bij! Want jouw adviezen weerklinken zo vaak in mijn hoofd!

Hoi Loes, Ik heb mijn zoon nog, maar moet hem ook vaak missen.. Voelt soms ook als een soort rouw. Soms voel ik me schuldig dat ik, mede door de breuk met zijn vader, het weekend voor mezelf heb. Maar al heel snel besef ik me ook dat ik misschien daarom wel zo'n goede moeder voor hem ben als hij bij mij is. Dit weekend ben ik met mijn vriendin naar een hotel in Noordwijk geweest. Even samen, zonder kinderen, zonder man. Zwemmen, stomen, casino, lekker eten en natuurlijk vandaag aan het strand. Dat is ik-tijd in zijn ultieme vorm! Ik ben doodop, maar mijn batterijtje is weer opgeladen! Nu laat ik de boel de boel, hoe groot de bende ook is. Ik ga douchen en naar bed en morgen ben ik weer de beste moeder die mijn zoon zich kan wensen... En weet je waarom ik dit nou zo graag aan je vertel?  Je was er dit weekend bij! Want jouw adviezen weerklinken zo vaak in mijn hoofd! 'ga voor je eigen geluk' 'jij staat op 1' 'hou je balans vast'  'gun jezelf wat meer' 💋 ik vind jou de beste!

Ellen

Zonder deze sessies, had ik een nieuwe zwangerschap niet aangedurfd

In november 2015 heb ik bij Loes enkele EMDR-sessies gedaan. Ik had een traumatische bevalling gehad en iedere keer als ik over mijn bevalling vertelde of eraan dacht, huilde ik. Mijn kind was het mooiste wat me was overkomen, maar van haar geboorte kreeg ik nare gevoelens en dat deed pijn. Tijdens de sessies voelde ik het nare gevoel steeds afnemen, totdat ik zelfs aan het begin van een sessie geen naar gevoel meer had. Haar geboorte ervaar ik nu als iets wat oke is. In september 2016 ben ik opnieuw moeder geworden en zonder deze sessies, had ik een nieuwe zwangerschap niet aangedurfd. Nu kon ik zonder angst mijn bevalling in (en die viel overigens enorm mee!!).

Iris

Je bent echt nodig!

Lieve Loes, Heel erg bedankt voor je begrip, luisterend oor en goede adviezen! Je hebt me veel zelfinzicht gegeven en ik voel me daardoor nu mee "in controle". Heel veel succes met praktijk Moeder. Je bent echt nodig! Liefs,

Daphne

Maar dat ik me vooral moet bedenken wat mijn meest positieve punt is, is denk ik wel de beste tip, die kan altijd gebruikt worden!

Mijn probleem was dat ik in de eerste helft van de zwangerschap heel de tijd dacht dat het niet goed zou komen, dat het vast en zeker mis zou gaan. Tevens kwamen mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap en alle IVF-behandelingen heel de tijd in mijn hoofd naar boven. Het was een beetje een combi dus. Het heeft me opgelucht om met je te praten, over alle ellende die gespeeld heeft. Verder heb ik dankzij jou duidelijk afgesproken met mijn man wanneer zijn kinderen komen kijken als onze baby er is. Had ik zelf helemaal niet aan gedacht, maar hartstikke belangrijk! Kijk ook minder stressvol uit naar het op tijd in het ziekenhuis zijn voor de bevalling. Maar dat ik me vooral moet bedenken wat mijn meest positieve punt is, is denk ik wel de beste tip, die kan altijd gebruikt worden!

E.

Open, leuk mens. Vertelde ook over zichzelf, waardoor het persoonlijk werd.

Open, leuk mens. Vertelde ook over zichzelf, waardoor het persoonlijk werd . Hierdoor hoefde niet alles uit mezelf te komen, maar kon ik er op in gaan. Humor. Complimentjes geven. Loes, je had snel door hoe je mij kon helpen, welke kant het op moest. Mijn blijven hangen in dingen doorbrak je snel door te confronteren. Niet bij iedereen zou de persoonlijke toon misschien passen. Ik heb de indruk dat je dat goed aanvoelt en aanpast.

Iris

Het is jou spiegel, de spiegel waar je weer in wil en durft te kijken

Vandaag mijn laatste afspraak bij Loes, wat heeft het mijn veel gegeven. Het voelt goed, maar toch ook vreemd. Ik kwam met het gevoel dat ik van alles zou moeten, en alles eruit getrokken zou worden alsof alles in mijn mond gelegd zou worden. Alles behalve dat gebeurde er werd geluisterd het werd samen met je op een rijtje gezet. En snap je het niet, dan kwam er een uitleg of je ging samen spitten hoe het dan wel was of hoe het kwam dat het er was.Door het luisteren en samen te kijken en je dingen uitzoeken die je zwaar liggen geeft het jou echt een goed gevoel. Het zet je aan tot nadenken je gaat dingen beseffen, en dat besef geeft vertrouwen in jezelf. Het is jou spiegel, de spiegel waar je weer in wil en durft te kijken. Ik zeg oprecht Loes bedankt voor je hulp mij heeft het goed gedaan, en ik raad je bij iedereen aan. Dank je wel Loes ,fijn om je te mogen leren kennen Vriendelijke Groet,

A.

Mijn oude "ik" maar dan als moeder.

Loes veroordeeld en beoordeeld niet, luistert, geeft je zelfvertrouwen, zorgt dat je je op je gemak voelt waardoor het lukt om aan jezelf te werken en weet de vinger op de gevoelige plek te leggen. Door Loes voel ik me weer zoals ik wil zijn. Mijn oude "ik" maar dan als moeder. Groet,

A.

De gesprekken voelde warm en vertrouwd

De gesprekken voelde warm en vertrouwd, maar ondertussen werd er hard gewerkt. Ik had het gevoel dat Loes mij zag en ik niet de ruimte kreeg om weg te komen met de dingen waar ik nog mee aan de slag moest. Doordat er verschillende vormen therapieën mogelijk zijn, werd het probleem op meerdere vlakken aangepakt.

Anoniem

Ik sta nu veel sterker in mijn rol.

Loes heeft me heel persoonlijk en betrokken geholpen mijn balans terug te vinden. Ik sta nu veel sterker in mijn rol.

F.

PraktijkMoeder, dankjewel!

Eindelijk ben ik echt gezien en gehoord, Loes confronteerde me en gaf praktische ondersteuning in mijn groei. Met ruimte voor emotie zorg ik met meer zelfvertrouwen voor mijn kind. PraktijkMoeder, dankjewel!

C.

Ze heeft m'n zwangerschap weer glans gegeven.

Warm, empatisch, deskundig en niet- oordelend, dat is Loes Maurits! Het was zo opluchtend om m'n angsten en (soms wel donkere) gedachten met haar te delen. Ze luisterde, toonde begrip en gaf me (praktische) tips. Ze heeft m'n zwangerschap weer glans gegeven.

R.