Herstellen na de bevalling

Cursus Herstellen na de bevalling

Lichamelijk en emotioneel weer fit en sterk na de bevalling

Je had verwachtingen over je zwangerschap. Gedachten over hoe het moederschap zal gaan. Jij gaat het doen op jouw manier. En natuurlijk zal het af en toe anders gaan, Ben je misselijk in de zwangerschap of erg moe na de bevalling? Ga je borstvoeding geven maar lukt het niet? Wil je douchen, maar huilt net je baby?

De cursus is voor jou als jij sinds de bevalling:

 • weinig balans hebt in je leven
 • je lijf niet meer van jou lijkt
 • je het gevoel hebt dat je geleefd wordt
 • de hele dag aan het haasten bent en dan is nog niet gedaan wat je wilt doen
 • het gevoel hebt overal alleen voor te staan
 • je onzeker en angstig voelt
 • niet graag meer naar jezelf kijkt in de spiegel
 • van de verloskundige te horen krijgt ‘dat je hier iets mee moet’
 • moeite hebt met poepen of poepen zeer doet
 • een drukkend gevoel hebt aan je onderkant
 • niet meer onbevangen met de kinderen durft te spelen of op de trampoline te staan
 • pijn hebt bij het vrijen of niet meer durft te vrijen

Je had verwachtingen over je zwangerschap. Gedachten over hoe het moederschap zal gaan. Jij gaat het doen op jouw manier. En natuurlijk zal het af en toe anders gaan, Ben je misselijk in de zwangerschap of erg moe na de bevalling? Ga je borstvoeding geven maar lukt het niet? Wil je douchen, maar huilt net je baby?

Je leert:

 • hoe je vanaf vandaag in kleine stapjes klachtenvrij kunt worden
 • meer over je klachten op je lijf en hoofd
 • dat hoe langer een verkeerde houding en patroon er is, hoe meer moeite het kost om te herstellen
 • erop te vertrouwen dat het weer goed komt
 • indien nodig, welke vervolghulp je nodig hebt en waar je dit kan krijgen
 • om je klachten te verwoorden naar je partner en bv. huisarts/verloskundige
 • steun te vragen aan je partner en belangrijke mensen om je heen
 • met vertrouwen kiezen voor een volgende zwangerschap

Wanneer is deze cursus voor jou geschikt?

Als je sinds de bevalling last hebt van nare gedachten als je terugdenkt aan de bevalling.
Als je last hebt van somberheid, angst of spanning sinds de bevalling.
Wil je nog wel een kindje, maar wil je nooit meer bevallen?
Heb je last van pijn bij het vrijen, verzakkingsklachten of het gevoel dat je vagina vijandelijk gebied is na de bevalling?

Meld je dan aan.

Trainers:
Paulien Schutte, Bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut
Loes Maurits, moeder-kind specialist, PraktijkMoeder.nl

Tijdsduur:
2,5 uur

Datum:
12 november 2018
om 19.30 uur
Aantal cursisten: minimaal 4, maximaal 10

Workshop locatie:
Antoniusziekenhuis, Locatie Woerden, afdeling fysiotherapie
Adres: Polanerbaan 2, Woerden

Kosten workshop:
€25,- per avond per persoon

Doe je mee?

Er verstrijkt kostbare tijd in je nieuwe leven als jonge moeder

Dit is wat anderen zeggen:

Ik geniet weer!

Ik geniet weer! Heel veel ‘kleine’ tegenslagen op één grote hoop, het woog te zwaar en heeft ervoor gezorgd dat ik de eerste maanden niet heb kunnen genieten van de kleine. Stukje bij beetje hebben we samen uitgevogeld waar het aan lag en de dingen punt voor punt aangepakt, zowel emotioneel als praktisch. Het voelde zo vertrouwd (en gezellig), dat ik eigenlijk niet eens doorhad dat ik keihard aan het werk was om mezelf ‘beter’ te maken/voelen. Vaak confronterend, maar ik heb hierdoor zoveel over mezelf en mijn manier van met dingen omgaan geleerd. De eerste maanden met mijn kleine krijg ik er niet mee terug maar ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik nu wel weer volop kan genieten en mezelf weer ben. Ik kan dingen loslaten en vind mijzelf nu een nog betere moeder dan ik al was omdat ik nu op nummer 1 sta. Lieve Loes wat ben je een vreselijk lief, open en warm persoon. Dankjewel dat je er was voor mij.

L.

Je bent echt nodig!

Lieve Loes, Heel erg bedankt voor je begrip, luisterend oor en goede adviezen! Je hebt me veel zelfinzicht gegeven en ik voel me daardoor nu mee "in controle". Heel veel succes met praktijk Moeder. Je bent echt nodig! Liefs,

Daphne

Wauw!

Wauw Loes, respect! Je bent een inspiratie voor vele vrouwen!

Eveline

Ik sta nu veel sterker in mijn rol.

Loes heeft me heel persoonlijk en betrokken geholpen mijn balans terug te vinden. Ik sta nu veel sterker in mijn rol.

F.

Het is jou spiegel, de spiegel waar je weer in wil en durft te kijken

Vandaag mijn laatste afspraak bij Loes, wat heeft het mijn veel gegeven. Het voelt goed, maar toch ook vreemd. Ik kwam met het gevoel dat ik van alles zou moeten, en alles eruit getrokken zou worden alsof alles in mijn mond gelegd zou worden. Alles behalve dat gebeurde er werd geluisterd het werd samen met je op een rijtje gezet. En snap je het niet, dan kwam er een uitleg of je ging samen spitten hoe het dan wel was of hoe het kwam dat het er was.Door het luisteren en samen te kijken en je dingen uitzoeken die je zwaar liggen geeft het jou echt een goed gevoel. Het zet je aan tot nadenken je gaat dingen beseffen, en dat besef geeft vertrouwen in jezelf. Het is jou spiegel, de spiegel waar je weer in wil en durft te kijken. Ik zeg oprecht Loes bedankt voor je hulp mij heeft het goed gedaan, en ik raad je bij iedereen aan. Dank je wel Loes ,fijn om je te mogen leren kennen Vriendelijke Groet,

A.

Open, leuk mens. Vertelde ook over zichzelf, waardoor het persoonlijk werd.

Open, leuk mens. Vertelde ook over zichzelf, waardoor het persoonlijk werd . Hierdoor hoefde niet alles uit mezelf te komen, maar kon ik er op in gaan. Humor. Complimentjes geven. Loes, je had snel door hoe je mij kon helpen, welke kant het op moest. Mijn blijven hangen in dingen doorbrak je snel door te confronteren. Niet bij iedereen zou de persoonlijke toon misschien passen. Ik heb de indruk dat je dat goed aanvoelt en aanpast.

Iris

Maar dat ik me vooral moet bedenken wat mijn meest positieve punt is, is denk ik wel de beste tip, die kan altijd gebruikt worden!

Mijn probleem was dat ik in de eerste helft van de zwangerschap heel de tijd dacht dat het niet goed zou komen, dat het vast en zeker mis zou gaan. Tevens kwamen mijn buitenbaarmoederlijke zwangerschap en alle IVF-behandelingen heel de tijd in mijn hoofd naar boven. Het was een beetje een combi dus. Het heeft me opgelucht om met je te praten, over alle ellende die gespeeld heeft. Verder heb ik dankzij jou duidelijk afgesproken met mijn man wanneer zijn kinderen komen kijken als onze baby er is. Had ik zelf helemaal niet aan gedacht, maar hartstikke belangrijk! Kijk ook minder stressvol uit naar het op tijd in het ziekenhuis zijn voor de bevalling. Maar dat ik me vooral moet bedenken wat mijn meest positieve punt is, is denk ik wel de beste tip, die kan altijd gebruikt worden!

E.

Zonder deze sessies, had ik een nieuwe zwangerschap niet aangedurfd

In november 2015 heb ik bij Loes enkele EMDR-sessies gedaan. Ik had een traumatische bevalling gehad en iedere keer als ik over mijn bevalling vertelde of eraan dacht, huilde ik. Mijn kind was het mooiste wat me was overkomen, maar van haar geboorte kreeg ik nare gevoelens en dat deed pijn. Tijdens de sessies voelde ik het nare gevoel steeds afnemen, totdat ik zelfs aan het begin van een sessie geen naar gevoel meer had. Haar geboorte ervaar ik nu als iets wat oke is. In september 2016 ben ik opnieuw moeder geworden en zonder deze sessies, had ik een nieuwe zwangerschap niet aangedurfd. Nu kon ik zonder angst mijn bevalling in (en die viel overigens enorm mee!!).

Iris

Je was er dit weekend bij! Want jouw adviezen weerklinken zo vaak in mijn hoofd!

Hoi Loes, Ik heb mijn zoon nog, maar moet hem ook vaak missen.. Voelt soms ook als een soort rouw. Soms voel ik me schuldig dat ik, mede door de breuk met zijn vader, het weekend voor mezelf heb. Maar al heel snel besef ik me ook dat ik misschien daarom wel zo'n goede moeder voor hem ben als hij bij mij is. Dit weekend ben ik met mijn vriendin naar een hotel in Noordwijk geweest. Even samen, zonder kinderen, zonder man. Zwemmen, stomen, casino, lekker eten en natuurlijk vandaag aan het strand. Dat is ik-tijd in zijn ultieme vorm! Ik ben doodop, maar mijn batterijtje is weer opgeladen! Nu laat ik de boel de boel, hoe groot de bende ook is. Ik ga douchen en naar bed en morgen ben ik weer de beste moeder die mijn zoon zich kan wensen... En weet je waarom ik dit nou zo graag aan je vertel?  Je was er dit weekend bij! Want jouw adviezen weerklinken zo vaak in mijn hoofd! 'ga voor je eigen geluk' 'jij staat op 1' 'hou je balans vast'  'gun jezelf wat meer' 💋 ik vind jou de beste!

Ellen

Mijn oude "ik" maar dan als moeder.

Loes veroordeeld en beoordeeld niet, luistert, geeft je zelfvertrouwen, zorgt dat je je op je gemak voelt waardoor het lukt om aan jezelf te werken en weet de vinger op de gevoelige plek te leggen. Door Loes voel ik me weer zoals ik wil zijn. Mijn oude "ik" maar dan als moeder. Groet,

A.

Ze heeft m'n zwangerschap weer glans gegeven.

Warm, empatisch, deskundig en niet- oordelend, dat is Loes Maurits! Het was zo opluchtend om m'n angsten en (soms wel donkere) gedachten met haar te delen. Ze luisterde, toonde begrip en gaf me (praktische) tips. Ze heeft m'n zwangerschap weer glans gegeven.

R.

PraktijkMoeder, dankjewel!

Eindelijk ben ik echt gezien en gehoord, Loes confronteerde me en gaf praktische ondersteuning in mijn groei. Met ruimte voor emotie zorg ik met meer zelfvertrouwen voor mijn kind. PraktijkMoeder, dankjewel!

C.

De gesprekken voelde warm en vertrouwd

De gesprekken voelde warm en vertrouwd, maar ondertussen werd er hard gewerkt. Ik had het gevoel dat Loes mij zag en ik niet de ruimte kreeg om weg te komen met de dingen waar ik nog mee aan de slag moest. Doordat er verschillende vormen therapieën mogelijk zijn, werd het probleem op meerdere vlakken aangepakt.

Anoniem
Sluit Menu