“PraktijkMoeder biedt verschillende vormen van behandeling. Altijd is er veel aandacht voor jouw individuele verhaal, hulpvraag en emoties.”

Loes Maurits-Buurman

Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
Gespecialiseerd in moederzorg

Mijn persoonlijke, creatieve en gedreven aanpak helpt je als moeder in contact te komen en blijven met jezelf.

Over mij, Loes Maurits-Buurman

In 2009 is mij overkomen wat je geen enkele moeder toewenst; mijn 8 dagen oude baby Pieter werd ernstig ziek en de dag daarna is hij overleden. En ondanks alle goede zorgen en alle goed bedoelde adviezen om mij heen, ben ik daardoor tijdelijk de weg kwijtgeraakt.

In 2 jaar tijd ben ik langzaam weggegleden; ik sliep gemiddeld 3 uur per nacht en kreeg steeds zwartere gedachten waarin ik  mezelf alles verweet. Ik vond mezelf de slechtste moeder ooit. En het lukte me ook niet om mijn baby, die ik inmiddels gekregen had, echt te begrijpen en te troosten als dat nodig was. Mensen om mij heen merkten niet hoe somber en uitzichtloos ik het leven vond. Ze merkten wel dat ik kortaf was, negatief, veel ruzie maakten en slanker werd, waar veel half-jaloerse reacties opkwamen! Hoe slechter het ging, hoe meer ik ging doen. Nog een studie erbij, al het huishouden, 32 uur werken. Ik sliep toch niet, dus tijd genoeg! Hulp vragen deed ik niet. Ik kan het allemaal zelf! Vanbuiten leek ik de perfecte vrouw: zag er goed uit, moeilijke studie die ik versneld deed, leuke kinderen, groot sociaal leven, hardlopen. Vanbinnen was ik leeg, somber, gedachten als ‘ik kan helemaal niets’ en tenslotte ‘als ik er niet meer ben, kan mijn man tenminste een leuke vrouw en een goede moeder zoeken’.

Tenslotte schreeuwde ik naar Frank dat ik beter voor een vrachtwagen kon gaan staan, zodat hij een betere vrouw en moeder kon vinden voor zichzelf en de jongens. Huilend en daadkrachtig heeft hij mij de volgende dag meegesleept naar de huisarts.

Ik werkte toen al 10 jaar in de psychiatrie waarin ik me in de loop der jaren als moeder-kind specialist had ontwikkeld. Nu overkwam het mezelf! Over falen gesproken!

Loes

Met enthousiasme zet ik me in voor het doorbreken van taboes rondom het moederschap

Loes

Ik werkte bij diezelfde GGZ ook in de crisisdienst en daardoor kon de huisarts mij niet verwijzen naar de GGZ en wist hij niet wat te doen. Ik heb zelf een psychiater in vertrouwen genomen en zij heeft mij doorverwezen naar een psychiater die mij liet starten met Prozac en liet inzien dat ik vast zat in mijn rouw. In eerste instantie razend snel en later met stevige stappen, knapte ik op. Ik kon weer genieten, leerde weer dat ik de beste moeder voor mijn kinderen ben. Leerde ze weer te troosten, maar ook grenzen aan te geven zonder me schuldig te voelen.

Ik heb geen last meer van zwarte gedachten en ik ben de moeder die ik zijn wil. De echtgenote die ik zijn wil. En de Loes die ik zijn wil! Althans, bijna altijd!

Door deze enorm heftige periode ben ik gaan inzien wat voor mij heel  belangrijk is en wat ik graag zou willen. Ik wilde heel graag ook traumatherapeut worden. Ik wil heel erg graag dat alle moeders die ook denken dat zij niet goed genoeg zijn en zich verliezen in angsten en somberheid, ook de moeder worden die zij willen zijn!

Vanuit deze wens ben ik PraktijkMoeder gestart in 2014 en heb ik een praktijk neergezet waar je in 5 stappen leert hoe je de moeder kunt zijn die je wilt zijn. Hoe je geen last meer hebt van pikzwarte gedachten en angsten. Ik leer je omgaan met het ergste wat je als moeder kan overkomen; een overleden kind, een afschuwelijke bevalling, gedachten en gevoelens van tekortschieten en falen.

Ik help vrouwen die tijdens of na de zwangerschap te maken krijgen met angst, somberheid of trauma, waardoor ze geen last meer hebben van negatieve gedachten en gevoelens, schuldgevoel en perfectionisme, zodat ze de moeder kunnen zijn die ze willen zijn!

En wie ben ik nog meer naast PraktijkMoeder?

Ik ben getrouwd met Frank en wij hebben samen nog 2 prachtige jongens, Hugo en Joost.

Ik ben graag buiten om te bewegen of in het gras te liggen. Ik ben een enorm leesbeest. Ik drink graag een glas rode wijn en hou van bordspelletjes doen met mijn mannen of vrienden. Ik ben erg graag met mensen samen en vanwege mijn intense aandacht die ik iedereen geef, heb ik het nodig af en toe alleen te zijn om weer op te laden.

Ik ben directief, speels, confronterend, humoristisch, liefdevol, niet altijd tactisch maar wel altijd eerlijk!

Het raakt mij enorm dat moeders die alles in zich hebben om de perfecte moeder te zijn voor hun kind, door zwarte gedachten en het gevoel van falen belemmert worden in het zijn van een moeder, die ze graag willen zijn. Namelijk moeders die genieten van hun kind, keuzes maken en daar tevreden over zijn, in het gras liggen en kijken naar hun kind om zich heen. Ik ben niet perfect IK BEN GOED GENOEG!.

 

Als jij jezelf herkent en je denkt: ‘hé dit gaat over mij’, maak dan NU een afspraak voor een gratis inzichtsessie waarin ik je 3 concrete handvaten geef om de moeder te zijn die je wilt zijn!

In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek verken je de mogelijkheden op basis van wat het beste past bij jou.